Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Αποκέντρωση και δημιουργικότηταΤην Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, στον ελατώνα του Λαγούδη στο Καστρί Κυνουρίας,  έγινε μια υπαίθρια έκθεση πυρογραφίας με έργα του Μπάμπη Κόκκωνα. 
Εμείς οφείλουμε να πούμε οτι χαρήκαμε πάρα πολύ μια τέτοια κίνηση και την στηρίξαμε όσο μπορούσαμε, κρατώντας αποθέματα για να βοηθήσουμε σε μια ακόμα τέτοια κίνηση του χρόνου ή και νωρίτερα.Τελειώνοντας ζητήσαμε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη να μας πει δύο λόγια για τον ίδιο αλλά και το έργο του: 

"Μεγάλωσα στην Αθήνα και μετακόμισα στο Καστρί πριν ένα χρόνο θέλοντας να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου. Μπαίνοντας σε ρυθμούς διαφορετικούς απ αυτούς που είχα συνηθίσει τόσα χρόνια στην πόλη, σε συνδυασμό με εναν βαρύ χειμώνα και μια πιο ζωντανή άνοιξη, μου δώθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ δημιουργικά με τη πυρογραφία. Η απότομη διαστολή του ελεύθερου χρόνου για τα δικά μου δεδομένα με ώθησε πιο πολύ στη τέχνη αυτή αρχικά για ψυχαγωγικό σκοπό. Εν συνεχεία, με τη βοήθεια του διαδικτύου, άρχισε να μετατρέπεται απο μία απλή δημιουργική δραπέτευση σε κάτι ουσιαστικό.


 Η έκθεση που έγινε ήταν μια γιορτή της μέχρι τωρα δουλειάς μου. Ο χώρος μέσα στα έλατα με την τόση φυσική ομορφιά του, συνοδεία με αντίστοιχη μουσική, ροφήματα, και τα χαμόγελα όσων παρεβρέθησαν, δημιούργησε ενα κλίμα γιορτινό και αξέχαστο. Η επιτυχία της έκθεσης ήταν ένα συλλογικό αποτέλεσμα φίλων που βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του, καθώς και της θετικής ανταπόκρισης όσων μας τίμησαν με την παρουσία τους. Νιώθοντας ένα αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης και ικανοποίησης, ενισχύεται το κίνητρο μου και η θέληση στο να συνεχίσω αυτο που κάνω.


 Η άποψή μου είναι  πως ένα απ τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων ειναι να μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε και να το πραγματοποιούμε, έλκοντας έτσι την πραγματικότητα που εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: