Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

''Οικοτοφείο Ιδρύματος Γ. Σταματάκου στο Καστρί Κυνουρίας''

΄΄ Το κτήριο του Μαθητικού Γυμνασίου Οικοτροφείου θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ιδρύματος που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Καστριού Κυνουρίας και έχει έκταση 6.115 m2.
Σκοπός του Οικοτροφείου είναι η μόνιμη φιλοξενία των μαθητών από γειτονικά χωριά που φοιτούν στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του Καστρίου και επιπλέον η προσωρινή διαμονή μαθητών σχολικών εκδρομών και η διοργάνωση και φιλοξενία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η δυναμικότητα του Οικοτροφείου είναι 60 κλίνες και η φιλοξενία αφορά σε αγόρια και κορίτσια.
Το κτήριο διαθέτει τρεις υπέργειους ορόφους (ισόγειο, α’ & β΄ όροφος) συνολικής επιφάνειας 1.400m2. Εκτός από τα δωμάτια διαμονής του προσωπικού, στο κτήριο στεγάζονται οι χώροι διημέρευσης (Καθιστικό, Τραπεζαρία, Βιβλιοθήκη, Αναγνωστήριο, Αίθουσα Διδασκαλίας, Αίθουσα Ψυχαγωγίας), οι χώροι διοίκησης και υποστήριξης της λειτουργίας του Οικοτροφείου και λοιποί βοηθητικοί χώροι.
Ο περιβάλλον χώρος οργανώνεται με αναβαθμούς και φυτεύεται με δέντρα και θάμνους, ενώ στο δυτικό τμήμα του οικοπέδου προβλέπεται δεξαμενή κολύμβησης με πέργκολες και καθιστικά.
Η μελέτη έγινε με κριτήρια την ποιοτική διαβίωση των φιλοξενούμενων μαθητών, τον σεβασμό στο ύφος και τις δραστηριότητες της τοπικής αρχιτεκτονικής και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.΄΄ Την πιο πάνω μελέτη όπως και τις φωτογραφίες βρήκαμε στο διαδύκτιο στο www.takisgavrilis.gr

Όπως ξέρετε οι τάξεις του Γυμνασίου-Λυκείου του χωριού μας μεταφέρθηκαν απο το Καστρί στο σχολείο της Τεγέας.
Ο δικός μου προβληματισμός,όσον αφορά αυτό το θέμα, είναι  τί θα γίνει τελικά με την υλοποίηση της παραπάνω μελέτης.Θα πραγματοποιηθεί άραγε αυτό το έργο απο την στιγμή που οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε σχολείο της περιφέρειας; Και αν ναί, το κτίριο αυτό ως τί θα χρησιμοποιηθεί;
Ωστόσο,ακόμα και αν το σχολείο του Καστρίου έκλεισε,θα μπορούσε  απλά  να χρησημοποιηθεί για κάποιον άλλο σκοπό εξίσου οφέλιμο για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: