Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Φιλοτεχνικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Καστρίου

Ο Φιλοτεχνικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Καστρίου ανέλαβε δράση από το Φεβρουάριο του 2008 από 20 νέους που βλέπουν το χωριό τους να ρημάζει. Σκεπτόμενοι λοιπόν το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτήν την ομάδα και να αναλάβουμε τα του πολιτισμού στο χωριό μας. Έτσι ξεκινήσαμε σιγά σιγά μια σταθερή ανοδική πορεία που χρόνο με το χρόνο πιστεύουμε ότι αυξάνεται.
Σε αυτήν την πορεία έχουμε κάνει αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές, πανηγύρια με λαϊκές και δημοτικές ορχήστρες, βραδιές κινηματογράφου, νεανικά party, εκδρομές, έκθεση φωτογραφίας, επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Κέντρο Καστρίου, αλλά και διάφορες εξωραϊστικές παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της γενικής εικόνας του τόπου μας.
Μέχρι στιγμής όλα τα παραπάνω έγιναν με την οικονομική ενισχύση κάποιον συχωριανών μας με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας, αλλά και με αρκετά προσωπικά έξοδα των ιδρυτικών μελλών μας. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι η βοήθεια σας θα είναι σημαντική για εμάς και τους άλλους συλλόγους, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά. Πιστεύουμε λοιπόν στην καλύτερη συνεργασία μαζί σας αλλά και με τους άλλους συλλόγους, για μια καλύτερη εικόνα όλου του δήμου μας.
Το πλάνο μας λοιπόν για το 2011 είναι το εξής:
Σημαντικότερο για εμάς  είναι η ανάπλαση της οικίας Γεωργίου Κ. Σελίμου το όποιο και παραχώρησε στην κοινότητα, η οποία και στεγαζόταν εκεί για αρκετά χρόνια. Αυτό το  κτήριο θέλουμε λοιπόν να το χρησιμοποιήσουμε σαν πολυχώρο π.χ. να φτιάξουμε ένα λαογραφικό μουσείο, ένα μουσείο μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούσε η φιλαρμονική του χωριού μας, μια δανειστική βιβλιοθήκη κ.λπ.
Άλλη μια πρόταση είναι η ανάπλαση του νερόμυλου μας (μύλος της εκκλησίας), διότι τα χωριά μας έχουν μεγάλη ιστορία και είναι ένας από τους λίγους που σώζονται, και η ανάπλασης του δημοτικού σχολείου της Μεσοράχης που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Για τα παραπάνω δεν έχουμε κάποιο προϋπολογισμό, ίσως μπορέσει να μας βοηθήσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για αυτό, επειδή ώμος δεν έχουμε εμείς την οικονομική άνεση, το καλύτερο είναι να τα εντάξουμε σε κάποιο οικονομικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης.
Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε για το καλοκαίρι του 2011 (έκθεση φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, θερινό σινεμά, νεανικά party, συναυλίες, δημοτικές βραδιές, σεμινάριο για το κάστανο και πολλά άλλα), δεν θα χρειαστούμε κάποια οικονομική ενίσχυση, βέβαια αν στο μέλλον βρεθούν κάποια χρήματα δεν θα τα αρνηθούμε………….

Δεν υπάρχουν σχόλια: